Tel: 010 436 45 66  •  Contact

Gelderland bij Metz Woninginrichting

Gelderland meubelen: hele generaties Nederlanders zijn er mee opgegroeid. Dit oer-Hollandse bedrijf heeft een rijke historie waarin een innovatief ontwerp, hoge kwaliteit en een sterk accent op comfort diep geworteld zijn. Metz Woninginrichting is dan ook al jarenlang trots Gelderland dealer. In onze showroom in Rotterdam vindt u altijd een ruim aanbod van de klassiekers én de nieuwste modellen van Gelderland.

Het merk Gelderland is in 1936 opgericht in Culemborg als Meubelfabriek Gelderland. De oprichter, meneer Oberman, hield van Scandinavisch design. Wat begon met de productie van eenvoudige houten stoelen, leidde dus al snel tot modern en functioneel Deens design. Deze moderne stijl met strakke lijnen is tot op de dag van vandaag kenmerkend voor alle Gelderland meubelen: banken, fauteuils, eetkamerstoelen, tafels en accessoires.

Stoffering met losse hoezen
In de jaren ’50 boekte Gelderland haar eerste grote succes met de moderne fauteuil 1611. De afneembare matraszitting met losse hoes was in die tijd een heuse innovatie. Dit systeem wordt nog steeds toegepast. Vrijwel alle Gelderland meubels hebben losse hoezen, die met strips in de romp zijn vastgezet. De bekleding blijft goed op zijn plek, maar is het ook makkelijk te reinigen of te vervangen. Zo blijft uw geliefde Gelderland bank of stoel altijd mooi en modern.

Typisch Gelderland: zitcomfort en duurzaamheid
De belangrijkste pijlers van Gelderland zijn duurzaamheid en zitcomfort. Veel mensen kiezen voor meubels van Gelderland vanwege hun comfort, afwerking en om er jarenlang van te kunnen genieten. Een verwachting die ze al ruim 80 jaar waarmaken. De Gelderland fabriek ziet regelmatig tientallen jaren oude modellen terug voor een complete renovatie. Een groter compliment voor duurzaam design is er niet.

Ambachtelijke fabricage
Om hun hoge kwaliteit te blijven garanderen, kiest Gelderland niet voor massaproductie, maar voor ambachtelijke fabricage. Alle meubels zijn met de hand gemaakt, door ervaren vakmensen met liefde voor het vak. Zo houdt Gelderland de hele productie in eigen hand.

Alleen hoogwaardige materialen
Voor de productie worden alleen hoogwaardige materialen gebruikt. Op de massief beukenhouten romp krijgt u 20 jaar garantie. Verder is uw stoel of bank opgebouwd uit duurzaam schuim, staal, stof en leer. Elk onderdeel is zorgvuldig geselecteerd voor een optimaal zitcomfort. Om aan uw persoonlijke wensen te voldoen zijn een aantal modellen in hoogte verstelbaar en is er een uitgebreide collectie meubelstoffen en leder. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een eigen stof.

Goed ontwerp is een voorwaarde voor Gelderland
Als eigenaar van een Gelderland meubel krijgt u niet alleen jarenlange garantie op romp, maar in feite ook op de kwaliteit van het ontwerp. Aan het eind van de vorige eeuw legden Rob Parry, Jan des Bouvrie en Henk Vos de basis voor het succes. Veel modellen van hun hand zijn nu nog erg succesvol, zoals de 6511, de 4800 en de fauteuil 400 Retro. Jan des Bouvrie ontwierp veel voor Gelderland en ontwikkelde als laatste de 7880 Embrace bank.

Gelderland zoekt ook voortdurend samenwerking met nieuwe designers zoals Scholten & Baijings (o.a. fauteuil 7400), Remy Meijers (o.a. model 7850), Bart Vos (o.a. 6401 Woody), Lex Pott (o.a. 7840 Pillow) en Bertjan Pot (o.a. 7640 The Rits). De zoektocht naar nieuwe, goede ontwerpen gaat elke dag verder om al uw woonwensen te blijven vervullen.